10. Így készíts olyan kiválasztó szűrőt, ami azokra szűr, akik x darab hírlevelet kaptak eddig meg/akikre x darab hírlevél vár még a sorozatból

Itt a következő szűrők beállításával foglalkozunk: Ezek a szűrők kiválasztják Neked azokat a tagokat, akik

Erre figyelj:

10.1 Aki adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból

A Csoporttag kiválasztó szűrők oldaladon új szűrő készítéséhez kattints az „új szűrő létrehozása” linkre!

Az Új csoporttag kiválasztó szűrő létrehozása oldalra jutsz.

A legördülő listából válaszd ki az „adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból” szűrőt!

Válaszd ki, hogy melyik csoportodon szeretnéd alkalmazni ezt a szűrőt! „Ebből a csoportból” (a példában: kérdőíves)

Kattints a Szűrő létrehozása gombra!

kivalasztoszuro59

A Csoporttag kiválasztó szűrő szerkesztése oldalra jutsz.

Ebben a példában a „kérdőíves” elnevezésű csoportban szeretnénk kiválasztani azokat, akik már a hírlevélsorozatunk vége felé tartanak, pl. akik már 7, vagy 8, vagy 9 levelet megkaptak. (a teljes hírlevélsorozat 9 tagból áll)

 1. Adj nevet a szűrőnek! (a példában: 7-9 levelet kapott)
 2. A rendszer itt kiírja a korábban beállított paramétereket:
  A csoport, amin a szűrő működik: kérdőíves
  Kiválaszt mindenkit, aki adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból
 3. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldött automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) minimum száma „A kiküldött automatikus mailek száma legyen legalább:” (a példában: 7)
 4. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldött automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) maximum száma „és legfeljebb” (a példában: 9, mert ugye azokat akarjuk kiválasztani, akik a 9 levélből álló sorozatunk vége felé járnak)
 5. Kattints a Változtatások mentése gombra! Visszajutsz a Csoporttag kiválasztó szűrők oldalra, ahol látni fogod a listában a kiválasztó szűrődet.

Ha meggondoltad Magad, kattints a Mégse gombra! Visszajutsz a Csoporttag kiválasztó szűrők oldalra.

kivalasztoszuro60

A szűrő elkészült. A kérdőíves csoportban a tagok listájában ha alkalmazzuk, akkor kiválaszt mindenkit, aki már 7, 8, vagy 9 hírlevelet megkapott a sorozatunkból.

Ha egy konkrét számra vagy kíváncsi, hogy ki kapott meg pl. 5 hírlevelet a sorozatból, mert nekik szeretnél a sorozat felénél küldeni egy speciális ajánlatot, akkor a beállított minimum és maximum száma a sorozat leveleinek ugyanaz a szám lesz, ebben a példában 5:

 1. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldött automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) minimum száma „A kiküldött automatikus mailek száma legyen legalább:” (a példában: 5)
 2. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldött automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) maximum száma „és legfeljebb” (a példában: 5, mert csak azokat akarjuk kiválasztani, akik a 9 levélből álló sorozatunkból már 5 hírlevelet megkaptak)

kivalasztoszuro61

Így beállítva a szűrőt biztos lehetsz benne, hogy a tagok listáján alkalmazva a szűrő csak azokat választja ki, akik a hírlevélsorozatból eddig 5 levelet kaptak meg.

kivalasztoszuro62

10.2 Akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból

A Csoporttag kiválasztó szűrők oldaladon új szűrő készítéséhez kattints az „új szűrő létrehozása” linkre!

Az Új csoporttag kiválasztó szűrő létrehozása oldalra jutsz.

A legördülő listából válaszd ki az „akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból” szűrőt!

Válaszd ki, hogy melyik csoportodon szeretnéd alkalmazni ezt a szűrőt! „Ebből a csoportból” (a példában: kérdőíves)

Kattints a Szűrő létrehozása gombra!

kivalasztoszuro63

A Csoporttag kiválasztó szűrő szerkesztése oldalra jutsz.

Ugyanaz a példa, mint az előző pontban! Nézzük csak:

Ebben a példában a „kérdőíves” elnevezésű csoportban szeretnénk kiválasztani azokat, akik már a hírlevélsorozatunk vége felé tartanak, pl. akiknek már csak 2, vagy 1, vagy 0 levél van hátra. (a teljes hírlevélsorozat 9 tagból áll)

 1. Adj nevet a szűrőnek! (a példában: 0-2 levél van hátra)
 2. A rendszer itt kiírja a korábban beállított paramétereket:

  A csoport, amin a szűrő működik: kérdőíves

  Kiválaszt mindenkit, akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból

 3. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldésre váró automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) minimum száma „A még kiküldésre váró automatikus mailek száma legyen legalább:” (a példában: 0)
 4. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldésre váró automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) maximum száma „és legfeljebb” (a példában: 2, mert megint csak azokat akarjuk kiválasztani, akik a 9 levélből álló sorozatunk vége felé járnak)
 5. Kattints a Változtatások mentése gombra! Visszajutsz a Csoporttag kiválasztó szűrők oldalra, ahol látni fogod a listában a kiválasztó szűrődet.
 6. Ha meggondoltad Magad, kattints a Mégse gombra! Visszajutsz a Csoporttag kiválasztó szűrők oldalra.

kivalasztoszuro64

A szűrő elkészült. A kérdőíves csoportban a tagok listájában ha alkalmazzuk, akkor kiválaszt mindenkit, akinek már csak 2, 1, vagy 0 hírlevél vár kiküldésre a sorozatunkból.

Hasonlóan az előző szűrőhöz, ha egy konkrét számra vagy kíváncsi, hogy kinek van hátra pl. 4 hírlevél a sorozatból, mert nekik szeretnél a sorozat felénél küldeni egy speciális ajánlatot, akkor a beállított minimum és maximum száma a sorozat leveleinek ugyanaz a szám lesz, ebben a példában 4:

 1. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldésre váró automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) minimum száma „A még kiküldésre váró automatikus mailek száma legyen legalább:” (a példában: 4)
 2. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldésre váró automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) maximum száma „és legfeljebb” (a példában: 4, mert csak azokat akarjuk kiválasztani, akiknek a 9 levélből álló sorozatunkból még 4 hírlevél vár kiküldésre)

kivalasztoszuro65

Így beállítva a szűrőt biztos lehetsz benne, hogy a tagok listáján alkalmazva a szűrő csak azokat választja ki, akiknek a hírlevélsorozatból 4 levél van hátra.

kivalasztoszuro66

Ha végig olvastad ennek a két szűrőnek a leírását, akkor talán észrevetted, hogy a két szűrő ( „7-9 levelet kapott” és „0-2 levél van hátra”) alkalmazása ugyanazt fogja eredményezni: A két szűrő ugyanazokat az embereket választja ki.< MIÉRT? Mert 9 levéből álló sorozatnál, akiknek 7, 8 vagy 9 levél ment már ki, és akiknek még 0, 1 vagy 2 hírlevél van hátra, azok ugyanazok. 7 levél ment ki = 2 van hátra 8 levél ment ki = 1 van hátra 9 levél ment ki = 0 van hátra. UGYE MILYEN RUGALMAS? :-) kivalasztoszuro67Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


négy + 3 =