10. Így szúrj be linket a leveledbe

Leveleidben könnyedén elhelyezhetsz külső weboldalakra mutató linkeket. Szöveg mellett képhez is rendelhetsz linket.

Erre ügyelj: A ListaMesteres meghívó, a ListaMesteres kérdőív, a ListaMesteres tartalmi oldal linkje SPECIÁLIS LINKEK, külön gombok vannak a beszúrásukhoz, külön pontban mutatjuk be az alkalmazásukat.

Link beszúrása/szerkesztése:

  1. Jelöld ki a szerkesztőben egérrel azt a szövegrészt, amire később klikkelve aktiválódnia kell a linknek!
  2. Kattints a link beszúrása/szerkesztése funkció ikonra!

levelek17

 1. Egy kis beállító panel ugrik fel, mely négy füllel rendelkezik, itt tudod beállítani az adott linkhez tartozó elem (pl. weboldal) megjelenítésének a módját.

3.1 Általános fül: Általánosan használt, a link legfontosabb adatainak a meghatározására szolgáló felület.

Link URL: A kapcsolat URL-je, vagyis a cél elem. A teljes elérési útvonal kell ide. Ha a link egy külső weboldalra mutat, akkor fontos a “http://”-vel kezdődő teljes webcím megadása.

Email címet is csatolhatsz egy általános szöveghez (pl.”írj nekünk”) A LINK URL beviteli mezőbe ezt írd: mailto:”e-mail cím”. Ennek hatására a kijelölt szövegre kattintva az e-mail küldés is lehetővé válik, arra az email címre, amit itt beírtál.

Target: Hol és milyen módon jelenjen meg a beállított kapcsolat a weboldalon. Itt egy legördülő listát találsz:

Cím: Elláthatod a linket valamilyen plusz információval, ezt a szöveges információt a “Cím” mezőbe kell beírnod. A mezőbe írt szöveg az egérkurzor hatására, egy buborék súgóhoz hasonló keretben fog megjelenni a weboldalon.

Osztály: Ebben a mezőben egy megjelenési típust (CSS class) rendelhetsz az adott linkhez.

levelek18

3.2 Felugró ablak fül: A link aktiválására felugró ablak tulajdonságainak a meghatározására szolgáló felület. (méret, pozíció, legyen-e görgetősáv, stb. részletezésére nem térünk ki)

levelek19

3.3 Események fül: A link aktiválására felugró ablak tulajdonságainak a meghatározására szolgáló felület. (haladó funkció, nem részletezzük)

levelek20

3.4 Haladó fül: A link aktiválására felugró ablak haladó tulajdonságainak a meghatározására szolgáló felület. (Id, style, Class, stb. haladó funkció, nem részletezzük)

levelek21

4. Végül kattints a Beszúrás gombra, ill. ha már meglévő linket szerkesztesz, akkor a Frissítés gombra! (vagy a Mégsem gombra, ha meggondoltad Magad.)

5. A beszúrást követően mind a külső, mind pedig a szerkesztő felületen láthatóvá válik a kapcsolattá alakítás: Más (általában kék) színű és aláhúzott lesz a szöveg azon része, amit az első lépésben kijelöltél. (Kép esetén ugyanez nem látható.) A linkes szöveg vagy kép felett hagyott egérkurzor hatására, ha beállítottad, megjelenik a link címeként megadott szöveg.

Megjegyzés:
Miután beszúrtad, vagy szerkesztetted a linke(ke)t, érdemes elmentened a tartalmat, majd tesztlevélként kiküldve Magadnak a levelet ellenőrizned a link kapcsolat működését.


Link eltávolítása:

 1. Jelöld ki a szerkesztőben egérrel azt a szövegrészt, amiről el szeretnéd távolítani a linket!
 2. Kattints a Link eltávolítása funkció ikonra!

levelek22

Hogyan lesz képből link?

Ez a korábban bemutatott lépések kombinációjaként fog működni:

 1. Töltsd fel a képet a Tárhelyedre! Ennek lépéseit ITT TALÁLOD.
 2. Oda, ahova ezt a képet szeretnéd beszúrni, ami linkként kell, hogy működjön, először írj egy rövid szöveget! pl. képleszitt
 3. Az előbb leírt módon szerkeszd meg e szöveget (képleszitt), hogy link legyen!
 4. Valahol kattints bele ebbe a már linkként viselkedő szövegbe!
 5. Ide szúrd be a képet a tárhelyedről! Ennek lépéseit ITT TALÁLOD.
 6. levelek23

 7. Végül töröld ki a felesleges szövegrészleteket a kép két oldaláról!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


kilenc + 13 =