15. Így szúrj be változókat a tárgysorba

Ha szeretnéd az olvasóidat már a leveled tárgysorában „megfogni”, érdemes oda is változókat beszúrni.

A következő változók illeszthetők be:

A beillesztés menete:

  1. Válaszd ki a Változók illesztése a tárgysor végére funkció részben a legördülő listából azt a változót, amit szeretnél beilleszteni! pl. Feliratkozási név
  2. Kattints a beillesztés gombra!

linkek07

A levél tárgysorában megjelenik a „Feliratkozási név” változó:

linkek08

A beillesztés itt is mindig a tárgysor végére történik, de azt egyszerűen át tudod mozgatni bárhová a tárgysorban Ctrl+x és Ctrl+v kombinációval.

Ne felejtsd el menteni a levelet! (Mentés és folytatás)

A ListaMesterben beilleszthetsz olyan változókat is a levél tárgysorába, amik csak egy-egy csoportra vonatkoznak – olyan adatokat fog látni az olvasó a tárgysorban, amiket a feliratkozási űrlapján adott meg. (vagy amiket rejtett adatmezőben Te tárolsz róla)

Bármilyen, a feliratkozási űrlapon bekért adatra
tudsz változót beszúrni a levél tárgysorába.

A beillesztés menete:

  1. Válaszd ki a Változók illesztése a tárgysor végére funkció részben a Feliratkozási adat tárgysor végéhez illesztése a(z) kezdetű sorban a legördülő listából azt a csoportot, aminek az űrlapjáról szeretnéd a változót beilleszteni! pl. kérdőíves
  2. Válaszd ki azt az adatmezőt, aminek a tartalmát szeretnéd változóként beilleszteni! pl. „hónap” -ként nevezted el azt a rejtett adatmezőt, amiben számon tartod, hogy melyik hónapban vásároltak először a „kérdőíves” elnevezésű csoport tagjai. Te ezt a hónap nevet szeretnéd a leveled tárgymezőjébe beilleszteni.
  3. Kattints a beillesztés gombra!

linkek09

A beillesztés megint a tárgysor végére történik, de azt egyszerűen át tudod mozgatni bárhová a tárgysorban Ctrl+x és Ctrl+v kombinációval.

linkek10

Ne felejtsd el menteni a levelet! (Mentés és folytatás)

Az olvasód a leveled tárgymezőjében a saját válaszát fogja látni, amit az űrlapon egy konkrét kérdésre megadott.

Ebben a példában a feliratkozási nevét és annak a hónapnak a nevét, amikor először vásárolt Tőled. (Ezt a hónapot Te eltároltad rejtett adatmezőben minden feliratkozónál aki vásárolt. Az adatmező neve: „hónap”, a tartalma: januári, februári, … stb. ki mikor vásárolt először.) A hónap változó elé egy névelő változót szúrtunk, mert pl. ezt szeretnénk, hogy lássa az olvasó: Tímea, az októberi vásárlásod most pontokat ér!

Erre figyelj: Ha azt a levelet, aminek a tárgysorába ilyen speciális, csak egy konkrét csoportra vonatkozó változók vannak beszúrva, kiküldöd MÁS CSOPORTNAK is, akiknek nem létezik az az adatuk, amit a változó használ, akkor nekik NEM JELENIK MEG a tárgysorban ez az adatuk (mert ugye nem is adtak meg ilyen adatot), hanem a szögletes zárójelben lévő változónevet látják csak.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


9 + 19 =