16. Így szúrj be speciális linkeket (meghívó link, kérdőív link, tartalmi oldalra mutató link) a levélbe

A meghívóra, kérdőívre, vagy tartalmi oldalra mutató linkek speciális linkek a ListaMester által küldött levelekben. Bár ezek is változóként működnek beillesztve a levél szövegébe, de beillesztésüknél kicsit másképp kell eljárni, mint az egyszerű változók esetében.

Hogy melyik, mire való, arra itt nem térünk ki részletesen, itt csak a beillesztésüket mutatjuk be.

Meghívó (link és űrlap) használatának leírása ITT.

Kérdőív használatának leírása ITT.

Tartalmi oldal használatának leírása ITT.

16.1 Meghívó link beszúrása

Ha szeretnéd, hogy egy csoportod tagjai a barátaiknak, ismerőseknek ajánljanak Téged, és az új érdeklődők is fel tudjanak iratkozni ebbe a csoportba, akkor olyan levelet kell szerkesztened, amiben megkéred a csoportod meglévő tagjait, hogy vagy a teljes leveledet küldjék tovább, vagy a leveledből csak egy részt ÉS ez a levél meghívó linket kell, hogy tartalmazzon.

Ha valaki erre a meghívó linkre kattint, akkor a csoport feliratkozó űrlapjára jut, ahol értelemszerűen feliratkozik. (annak a csoportnak az űrlapjára, amilyen csoporttagtól kapta a levelet)

Megjegyzés: Ha a csoport általános beállításainál az MLM hierarchia használatára vonatkozó funkciók is élesítve vannak, akkor tudni fogod azt is, ki kinek a meghívására jött.

A beillesztés menete:

  1. Válaszd ki a Változók, linkek illesztése a szöveg végére funkció részben a legördülő listából a Meghívó link változót!
  2. Kattints a beillesztés gombra!

linkek11

A beillesztés itt is mindig a levél végére történik, de azt egyszerűen át tudod mozgatni bárhová Ctrl+x és Ctrl+v kombinációval.

linkek12

Ne felejtsd el menteni a levelet! (Mentés és folytatás)

Megjegyzés: Meghívó űrlap linkjét ugyanígy kell beilleszteni, a meghívó űrlap működéséről BŐVEBBEN ITT!

Külső meghívó oldal használata

Használhatsz külső weboldalt is az új érdeklődők feliratkoztatására. A csoport feliratkozó űrlapját be kell illesztened a honlapod egy oldalába és beállítani a levél szerkesztésénél, hogy a meghívó link a levélben erre az oldalra vezessen.

Ha valaki a levélben levő linkre kattintva a honlapodon feliratkozik, akkor a rendszer tudni fogja, kinek az ajánlására jött, azaz melyik csoporttag küldte tovább neki a leveledet a meghívó linkkel.

Beállítása:

  1. Miután a Változók, linkek illesztése a szöveg végére funkció részben beillesztetted a Meghívó link változót, a Meghívó link erre az oldalra vezessen szövegdobozba írd be annak a weboldalnak a címét, ahol az űrlap is található!
  2. Kattints alul a Mentés és folytatás gombra!

Ekkor a levelekbe kerülő meghívó link a ListaMester szerverén keresztül egy (azonnali és láthatatlan) átirányítás után erre a weboldalra fog mutatni. (Ennek az oldalnak egy szabályos és működő feliratkozó űrlapot kell tartalmaznia.)

linkek13

Megjegyzés: Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a saját honlapodon az űrlapot ízlésed szerint átalakítva optimálisan dizájnolhatod. A módszer akkor is működik, ha közben a felhasználó elbóklászik, majd visszajön az űrlapra (vagy a feliratkozási űrlap egy másik példányán regisztrál). Kb. 2 órán át a ListaMester emlékezni fog rá, hogy ki volt a meghívója.

(Ha ezt a mezőt üresen hagyod, akkor a meghívó link egy ListaMesteres aloldalra fog vezetni, amin egyből a feliratkozási űrlap található, ahogy a fentiekben már leírtuk.)

16.2 Kérdőív link beszúrása

Ha egy már meglévő csoportod tagjairól szeretnél újabb adatokat szerezni, készíthetsz számukra kérdőívet. A kérdőív egy speciális csoport lesz, a csoport létrehozásánál, az általános beállításoknál adhatod meg, hogy ez a csoport nem címjegyzék (mint általában), hanem kérdőív típusú. Bővebben a kérdőív készítéséről ITT!

A csoporttagoknak egy levélben kell kiküldened a kérdőíved linkjét, ha szeretnéd, hogy kitöltsék.

A beillesztés menete:

  1. Válaszd ki a Változók, linkek illesztése a szöveg végére funkció részben a Kérdőívre mutató link szövegbe illesztése szövegdobozból a legördülő listából azt a kérdőívet, aminek a linkjét beilleszteni szeretnéd! (A kérdőívet először létre kell hoznod!) pl. kezdőknek kérdőív
  2. Kattints a beillesztés gombra!

linkek14

A beillesztés itt is mindig a levél végére történik, de azt egyszerűen át tudod mozgatni bárhová Ctrl+x és Ctrl+v kombinációval.

Alapértelmezetten „IDE KATTINTS!” a link szövege, de ezt átírhatod. Ne töröld egyből az egész szöveget, mert akkor eltűnik a link, hanem kattints bele és írd bele a számodra megfelelő szöveget, majd töröld ki a felesleges szövegrészletet.

linkek15

Ne felejtsd el menteni a levelet! (Mentés és folytatás)

A kiküldött levélben levő link egyedi lesz. Aki a levélben lévő linkre kattint, az eljut a ListaMester egy aloldalára, ami a kérdőívet tartalmazza. Nevet és email címet nem kell megadnia, a rendszer tudni fogja, hogy ki kattintott a levélben lévő linkre (van a linkben egy rejtett azonosító) és így, hogy ki töltötte ki a kérdőívet. A kérdőív csoportjában fognak gyűlni a válaszok.

Külső kérdőív használata

Használhatsz külső weboldalt is a kérdőívedhez. Ebbe a weboldalba kell beillesztened a kérdőív html kódját, amit a kérdőív “űrlapok” menüpontjában találsz és be kell állítanod a levél szerkesztésénél, hogy a kérdőív linkje a levélben erre az oldalra vezessen.

Ha valaki a levélben levő linkre kattintva a honlapodon levő kérdőívet kitölti, akkor a rendszer tudni fogja név és email cím megadása nélkül is, ki volt az, aki kitöltötte. A dolog úgy működik, hogy a levélben levő ListaMesterre mutató linkre kattintáskor a ListaMester a látogatónál eltárol egy sütit, amiből a ListaMester később tudni fogja, hogy ki töltötte ki a kérdőív űrlapját.

Beállítása:

  1. Miután a Változók, linkek illesztése a szöveg végére funkció részben beillesztetted a Kérdőívre mutató linket a fentiekben leírt módon, a Kérdőív linkje erre az oldalra vezessen szövegdobozba írd be annak a weboldalnak a címét, ahol a kérdőív űrlapja is található!
  2. Kattints alul a Mentés és folytatás gombra!

Ekkor a levelekbe kerülő kérdőívre mutató link a ListaMester szerverén keresztül egy (azonnali és láthatatlan) átirányítás után erre a weboldalra fog mutatni. Ebbe a weboldalba kell beillesztened a kérdőív html kódját, amit a kérdőív “űrlapok” menüpontjában találsz.

linkek16

Megjegyzés: Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a saját honlapodon a kérdőív űrlapját ízlésed szerint átalakítva optimálisan dizájnolhatod. A módszer akkor is működik, ha közben a felhasználó elbóklászik, majd visszajön az űrlapra (vagy a kérdőív egy másik példányán regisztrál, másik aloldalon). Kb. 2 órán át a ListaMester emlékezni fog rá, hogy ki a kérdőív kitöltője.

(Ha ezt a mezőt üresen hagyod, akkor a kérdőív linkje egy ListaMester aloldalra fog vezetni, amin egyből a kérdőív űrlapja található, ahogy a fentiekben már leírtuk.)

16.3 Tartalmi oldalra mutató (átkattintási link) beszúrása

Ha szeretnéd, hogy a leveleidben olyan link legyen, amire ha rákattint az olvasó, akkor azt lásd, hogy ő pontosan mikor kattintott át, és hányszor, valamint bizonyos eseményeknek kell bekövetkeznie kattintáskor (pl. át kell kerülnie a kattintónak egy másik csoportba, vagy kapnia kell kattintás után egy levelet, stb.) akkor ezt kell használnod. A link egy előzőleg létrehozott tartalmi oldalra mutat, amit a “Tartalmi oldalak” menüpontban tudsz létrehozni.

A beillesztés menete:

  1. Válaszd ki a Változók, linkek illesztése a szöveg végére funkció részben a Tartalmi oldalra mutató link szövegbe illesztése szövegdobozból a legördülő listából azt a tartalmi oldalt, aminek a linkjét beilleszteni szeretnéd! (A tartalmi oldalt először létre kell hoznod!) pl. Különleges ajánlat
  2. Kattints a beillesztés gombra!

linkek17

A beillesztés itt is mindig a levél végére történik, de azt egyszerűen át tudod mozgatni bárhová Ctrl+x és Ctrl+v kombinációval.

Alapértelmezetten „IDE KATTINTS!” a link szövege, de ezt átírhatod. Ne töröld egyből az egész szöveget, mert akkor eltűnik a link, hanem kattints bele és írd bele a számodra megfelelő szöveget, majd töröld ki a felesleges szövegrészletet.

linkek18

Ne felejtsd el menteni a levelet! (Mentés és folytatás)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


2 × három =