2016. április – email küldési napló és szűrő a kiküldött levelekre

Jó hír – 1.: Minden feliratkozódnál kilistázzuk a neki KIKÜLDÖTT hírleveleket is. (a megnyitott levelei, az átkattintásai és a “hírlevélsorozat ketyegésének” adatai mellett, amit korábban is kiírtunk)
Jó hír – 2.: Szűrni is tudsz már rá, hogy egy konkrét levelet kinek küldtél már ki. (ezt nagyon kértétek)
Jó hír – 3.: Ez a típusú + adatok naplózása extra terhelést jelent a szervereknek, de egy rövid ideig visszamenőleg INGYENES ez a szolgáltatásunk, hosszabb távra visszamenőleg pedig nagyon SZOLID árért veheted igénybe. 

Mi is az a naplózás?

Egy feliratkozódnak a teljes élettörténete a rendszerben. Ha a csoportod tagjainak a listája van előtted és kiválasztasz valakit, majd a Csoporttag adatainak megnézése, szerkesztése gombra kattintasz, akkor látni fogod:

Mutatjuk a levelek naplózását egy csoporttag adatlaján:

ListaMester naplózás bemutatása egy csoporttag adatlapján

ListaMester naplózás bemutatása egy csoporttag adatlapján

Időrendi sorrendben lesznek a listában a levelek. A kiküldések naplózását 2015 október második felében kapcsoltuk be, tehát  a legkorábbi levél 2015 októberi lehet a kiküldött levelek között. Jelenleg még mindenki – az is aki eddig nem fizetett elő rá – látja októberig visszamenőleg a kiküldött leveleket, de ez július 01-től megváltozik, lásd 3 bekezdéssel lejjebb. (nyilván a megnyitásokat és az átkattintásokat mindig is számolta a rendszer)

Egy feliratkozó több csoportban is lehet. Milyen leveleket fogsz látni az adatlapján az egyik és a másik csoportban?

A megnyitott levelei és átkattintásai mindig azok, amik az adott csoportra lettek kiküldve, amiben nézed az adatlapját. A kiküldött levelek listája viszont mindig ugyanaz lesz, bármilyen csoportban is nézed a feliratkozó adatlapját. Ezen a listán mindenhol az ÖSSZES neki kiküldött levél szerepel, ezért is van ott a “csoport neve” oszlop, ahol kiírjuk, hogy melyik csoportban kapta meg ezt a levelet.

Meddig ingyenes a kiküldött levelek ilyen extra naplózása?

A csoporttagok adatlapján lévő extra naplózását a kiküldött leveleknek INGYENESEN adjuk:

Azaz ha előfizetőnk vagy és nem fizetsz elő az extra naplózásra, akkor bármelyik csoporttagod adatlapján a kiküldött leveleid listája csak 3 hónapra visszamenőleg fog látszódni. Ha pl. július 1-én megnézed az adatlapját, akkor április 01-től július 1-ig lesznek kilistázva a kiküldött levelek. Ha újra megnézed augusztus 15-én, akkor május 15-től augusztus 15-ig fogod látni ezeket az adatokat. Tehát a 3 hónapnál régebbi kiküldési adatok folyamatosan törlődnek az extra előfizetés nélkül.

Előfizetés nélkül nem lesz adatod a kiküldött levelekről?

De lesz, ahogy eddig is: A Statisztikák – Levelek kiküldésének nyomonkövetése menüpontban eddig is és továbbra is megtalálhatók a csoportra kiküldött levelek adatai. Itt mindig megtalálod, hogy mikor, melyik csoportra, milyen levelet küldtél ki.

Miért kell erre a szolgáltatásra külön előfizetni?

Mert ez egy kényelmi, extra szolgáltatás, ha minden egyes feliratkozód adatlapján is szeretnéd felsorolva látni a neki kiküldött leveleket. Pl. 2 évre visszamenőleg 30.000 feliratkozónál az már egy egész szép adatbázis, amit minden egyes feliratkozódnál külön tárolnunk kell. Egyszerűen: több adat = több munka = több szerver.

Hogyan tudsz erre az új szolgáltatásra előfizetni és hogyan számoljuk ki a díját?

Előfizetni az extra naplózásra az Előfizetés menüpontban tudsz. A kiegészítő szolgáltatások között találod, a reszponzív levélvarázsló előfizetésének lehetősége alatt.

ListaMester extra naplózás előfizetése

ListaMester extra naplózás előfizetése

Az Email kiküldési archívum hosszabb tárolási idejének előfizetése linkre kell kattintanod. Kattintás után egy táblázatot mutatunk a lehetséges előfizetési időszakokkal és a hozzájuk tartozó díjakkal. FONTOS: az extra szolgáltatás díja az előfizetői csomagtól függ! A díj a meglévő előfizetői csomag bizonyos százaléka. Tehát a példában egy vörös öves előfizetői csomagot használó ügyfél lehetőségei láthatók. A pl. fehér öves előfizetéssel rendelkező ügyfelünk más díjakat fog látni ennél a táblázatnál. Az aktuális tárolási idő van bejelölve, itt ugye az ingyenes 3 hónap.

ListaMester extra naplózás előfizetési idejének kiválasztása

ListaMester extra naplózás előfizetési idejének kiválasztása

Ki kell választani a kívánt tárolási időt: 1 év, 2 év, 5 év, 10 év, 20 év.  Mellette kiírtuk az éves bruttó díjat. Az “aktuálisan fizetendő” azt jelenti, hogy ha most megrendeli az ügyfél pl. a 2 éves tárolási időt, akkor nem a teljes díjat, a 11.887,- Ft-ot fogja kifizetni, hanem csak a 9.022,- Ft-ot. Miért? Mert igazodik itt is az díj a meglévő előfizetői fiók lejártához. Miután kiválasztottad az időszakot, eldöntheted, hogy átutalással, vagy kártyával szeretnél fizetni.

Hogyan tudsz rákeresni, hogy egy csoportodban ki kapott már meg egy bizonyos levelet?

Szűrőt is készítettünk az új szolgáltatásunkhoz: a Kiválasztó szűrők menüpontban amikor új szűrőt hozol létre, az “A szűrő válasszon ki mindenkit, aki” mezőben válaszd a “-nek már kiküldtünk egy adott levelet” lehetőséget. Utána már csak el kell nevezned a szűrőt és megadni, hogy melyik levél kiküldésére vagy kíváncsi.

 

 Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


1 × egy =