21. Erre való a címkézés / így szerkeszd a címkéket

Ha már használod egy ideje a rendszert és egyre hosszabb a tárolt levelek listája, javasoljuk, hogy kezd el használni a címkézést. Ez pl. megkönnyíti a keresést a levelek között, áttekinthetőbb, jobban kezelhetőbb lesz a hosszú levél listád.

A címkézés gyakorlatilag megfelel a klasszikus mappákba rendezésnek, csak itt nem egy adott nevű mappába kerül a levél, hanem kap egy adott címkét.

Amikor pedig a leveleid között keresel, beállíthatod, hogy csak adott címkével rendelkező leveleket mutasson a rendszer, azaz olyan lesz, mintha egy adott mappában keresnél csak, nem az összes levél között.

1. Először meg kell szerkesztened a címkéket („elnevezned a mappákat”):

A leveleim lista alatt kattints a címkék szerkesztése linkre!

linkek24

Az Email címkék szerkesztése oldalra jutsz. A címke nevét írd be a Címke: adatmezőbe, majd kattints a Mentés gombra!

Érdemes rövid nevet adni a címkéknek, hogy ne foglaljanak sok helyet a leveleid táblázatában.

linkek25
Az új címkéket kiírja a rendszer egymás alá. Ha módosítani szeretnéd egy címke elnevezését, akkor kattints a neve mellett lévő kis szerkesztés ikonra! Ha törölni szeretnéd, kattints a kuka ikonra!

linkek26

2. Majd a leveleidet el kell látnod ezekkel a címkékkel („berakni a leveleidet a mappákba”):

A leveleim listában pipáld ki azokat a leveleket, amiket ugyanazzal a címkével szeretnél megcímkézni! pl. Mi szeretnénk az összes leckét tartalmazó levelet a kezdőknek címkével ellátni. Majd a táblázat alatt a Kiválasztottak megcímkézése ezzel: legördülő listájából válaszd ki a megfelelő címkét! (a mi példánkban: kezdőknek) Végül kattints a Címkézd gombra!

linkek27
A kiválasztott leveleknél megjelenik a táblázat Címke oszlopában a címke neve. (a mi példánkban: kezdőknek)

Egy levél csak egy címkét kaphat.

linkek28

3. Végül a címkék segítségével beállíthatod, hogy milyen levelek legyenek előtted a táblázatban („melyik mappa legyen megnyitva”):

A táblázat alatt válaszd ki, hogy milyen címkéjű levelek legyenek előtted! Jelöld be a Csak azokat mutasd, amiknek a címkéje: lehetőséget és mellette válaszd ki a legördülő listából a megfelelő címkét! (a mi példánkban: tavaszi) Végül kattints a Frissítés gombra!

Alapesetben a táblázat alatt az Összes megjelenítése lehetőség van megjelölve.

linkek29
A végeredmény: A leveleim táblázatban csak a tavaszi címkével megjelölt levelek lesznek láthatóak.

linkek30
Ha újra az összes leveledet szeretnéd látni, akkor jelöld be az Összes megjelenítése lehetőséget és kattints a Frissítés gombra!

Előfordul, hogy az összes leveled közül csak bizonyosakat nem akarsz látni. Ebben az esetben az Azokat ne mutasd, amiknek a címkéje: lehetőséget kell választanod. Miután kiválasztottad a legördülő listából a megfelelő címkét, (a mi példánkban: próba) kattints a Frissítés gombra!

linkek31

A végeredmény: A leveleim táblázatban minden levél megjelenik, kivéve a próba címkével ellátottakat.

linkek32Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


tizennyolc − tizenegy =