9. Kép beszúrása / beágyazása /csatolása – ez a különbség:

Többféle megoldás közül választhatsz, ha képpel szeretnéd kiküldeni a leveledet:

1. Ha beszúrod a képet a levélbe

Formázott (html) e-mailek küldésekor alapból a beillesztett kép nem lesz része az e-mailnek, hanem csak egy hivatkozást (URL-t) tartalmaz a levél kódja. Sajnos az esetek nagy részében az ilyen képeket a levelezőprogramok nem ábrázolják alapértelmezés szerint, csak ha a felhasználó engedélyezi.

Ezért amikor képet helyezünk el a levelünkben, érdemes a kép helyettesítő szövegébe (ez az “ALT” attribútum a html forrásban) beírni rögtön a levél tetején (pl. a logónál), egy felkérést, hogy ha az olvasó nem látja a képet, engedélyezze az erről az e-mail címről jövő levelekben a képek automatikus megjelenítését. Sokaknak alapból nincs beállítva a képek megjelenítése, ennek “privacy” oka van, tehát nem technikai, hanem jogi.
ÍGY SZÚRD BE A KÉPET A LEVELEDBE

Ha az olvasód engedélyezi az e-mail címedről jövő levelekben a képek automatikus megjelenítését, akkor az a kép, amit beszúrással helyeztél el a leveledben, megjelenik nála mint pl. ebben a levélben:

beszurva1

2. Ha a beágyazott kép funkciót használod

Beágyazott képek használatával a levél csatolmányként tartalmazza a képeket is, és (jelenleg) ezt valamiért a levelezőprogramok meg szokták kérdés nélkül jeleníteni.

A levél szerkesztésénél a Beágyazott képek használata kapcsolót kell használnod és a képet ugyanúgy beszúrnod a levél szövegébe, mint ahogy az előző pontban leírtuk.

beagyaz1

Sajnos ennek van hátránya is, a levél mérete nagyobb lesz és

A fenti érvek miatt általában tehát NEM JAVASOLJUK a beágyazott képek használatát. Sokkal értelmesebb meghagyni a képet referenciaként és megkérni a címzetteket, hogy engedélyezzék az automatikus képmegjelenítést a feladónak (általában a feladó e-mail címe alapján van erre lehetőség a levelező programokban).

Ha pl. a külalak miatt mégis szükséges a beágyazott képek használata, akkor érdemes a képek méretét minimalizálni, hogy a levél teljes mérete a lehető legkisebb legyen.

Ez a funkció a szerver túlterhelés védelme és a kézbesítési arányok optimalizálása végett korlátozott. Ingyenes felhasználóknak csak 200kB méretig történik meg a beágyazás, fizetős csomagoknál 2MB ez a korlát. A mérethatár túllépése esetén a képek megmaradnak hivatkozásként.

3. Ha csatolod a képet (vagy más fájlt)

Nagyon egyszerűen tudsz képet (vagy fájlt) csatolni a leveledhez.

A Csatolmány hozzáadása szövegdobozba kell kitallózni (kattintás a browse gombra) a csatolni kívánt képet. Miután a kép neve megjelenik a szövegdobozban, kattints a feltöltés gombra!

csatol1

Ha feltöltötted, megjelenik egy felirat: A csatolmányt sikeresen feltöltöttük.
Valamint a „Csatolmány hozzáadása” felirat felett olvashatod a feltöltött fájl nevét és méretét.

csatol2

Előfizetéssel akár 8 MB méretű fájl is csatolható, de azt ajánljuk, hogy a feltöltött kép 1-2 MB-nál ne legyen nagyobb. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a levél kódolásakor a méretek változnak, jellemzően nőnek.

Az olvasóid úgy kapják meg a leveledet, hogy jelölve lesz, hogy csatolmány tartozik hozzá.

csatol3

A levél megnyitása után látható lesz a levél alján a csatolt képed.

csatol4Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


2 × öt =