Alapvető tudnivalók hírlevélsorozat készítése előtt

Hírlevélsorozat = egymás után automatikusan kiküldött hírlevelek. A levelek időzítése nem fix dátumhoz kötött, hanem a feliratkozástól eltelt idővel lehet megadni.

Jó tanács: A sorozatoknál a legfontosabb, amit tudnod kell, hogy a sorozatot mindig előre érdemes elkészíteni, ha lehetséges, ne menet közben írd!

Készítsd el akár üresen is a leveleket, de legyen meg az az x darab levél(váz), amit ki szeretnél küldeni. Ahogy az előbb is írtuk, a leveleket később is tudod majd módosítani, mert a feliratkozás pillanatában tározódik be a levél, de a tartalma, csak a kiküldés pillanatában. Tehát pl. írhatsz egy 5 levélből álló minisorozatot, amit hetente 1 levél beállítással fogsz kiküldeni, de még nem tudod, hogy mi lesz pontosan az ötödik – utolsó levélben, akkor is készítsd el az ötödik levelet, de hagyd nyugodtan üresen magát a levél testét és az utolsó hét előtt szerkeszd meg, ahogy akarod. (ha elfeledkezel róla és az ötödik héten jut eszedbe, akkor már lehet, hogy kiment az üres levél…)

Az sok kézzel való után állítgatást és adott esetben problémát jelent, ha menet közben dönti valaki el, hogy pl. ne 10 tagú legyen a sorozat, hanem legyen egy 11.-ik tag is, amit szúrjunk be a 4. és az 5. levél közé, közben pedig már megy a sorozat és minden feliratkozó más résznél tart… Ilyenkor dilemma, hogy mi legyen azzal az olvasóval, aki már pl. a 6. levélnél tart. Ő ugyanis a 7. levélnél nem a korábbi 7. tagot kapja meg, hanem újból megkapná a korábbi 6.-at, ami most az új 7. lett, mert előtte a 4. és 5. közé beszúrtál még egyet. Mi legyen azokkal az olvasókkal, akik már pl. a 10. levélnél tartanak? Gyorsan kiküldenéd nekik is az újat, ami a 4. után jön, vagy nekik kimarad?

Ha mégis ilyesmi történik és nagyon fontos lenne azt az x.-ik új hírlevelet beszúrni valahova a sorozat közepébe, az is megoldható, de csak ismételni tudjuk, sok munkától megkönnyíted Magad, ha a sorozat aktiválásakor már meg van az adott számú levél (akár üresen is), amit ki szeretnél küldeni. A tartalmat majd módosíthatod menet közben, csak arra ügyelj, hogy a legkorábbi feliratkozó előtt járj a tartalomfeltöltéssel.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


12 + 12 =