Így aktiváld a hírlevélsorozatot a csoportban lévő régi tagoknak

Ahogy korábban írtuk, a hírlevélsorozatot ha aktiválod a csoportra, akkor a beállítások csak az új feliratkozókra lesznek érvényesek. Ha a korábban feliratkozottakra (vagy kézzel felvettekre) is szeretnéd aktiválni, akkor ezeket a lépéseket kövesd:

Bal főmenü – Csoportjaim – válaszd ki az adott csoportot – Kattints a tagok listája gombra!

Előtted lesz a csoportba eddig feliratkozottak listája.

Kiválasztás részben:

Kattints a Mindet kiválasztjuk gombra! Ezután mindenki előtt megjelenik a pipa.

hirlevelsor11

A Tömeges műveletek a kiválasztott tagokkal részben:

Ha Hírlevélsorozattal kapcsolatos műveletek gombra kattintasz, megjelenik a Hírlevélsorozatok manipulálása a kiválasztott tagokon oldal.

hirlevelsor12

Ha itt kattintasz a Hírlevélsorozat aktiválása gombra, akkor azonnal aktiváltad a régi emberkékre a sorozatot és elindulnak a levelek. (Megjelenik a „A műveletet elvégeztük.” üzenet.) Az aktiválás időpontja lesz a kiindulási időpont, nem a feliratkozás időpontja. Azaz, ha az első levélnél az azonnali kiküldés van beállítva, akkor azonnal megkapják a sorozat első levelét. Ez azt is jelenti, hogy ha Te ezt éjjel 23:00-kor állítod be, akkor bizony az első levél is ekkor fog kimenni a sorozatból a csoportba feliratkozottaknak. (Ne felejtsük el, hogy most a csoportba korábban feliratkozottakról beszélünk, hisz a csoport új feliratkozóira azok a szabályok érvényesek, amit korábban már ITT beállítottunk.) 

hirlevelsor13

Ha nem akarod, hogy azonnal kapjanak levelet, akkor használd a Hírlevélsorozat aktiválása adott kezdeti időponttal és sorozattagtól kezdődően gombot, de először állítsd be az időt! (és a levelet)
Az első (alább kiválasztott) levél kiküldési időpontja:

A kis zöld naptár ikonra kattintva válaszd ki, hogy melyik nap legyen az első (vagy amelyiket kiválasztod) levél kiküldési időpontja! (Ha korábban azt állítottad be, hogy a hírleveleid mindig csak a hét egy konkrét napján menjenek ki – mint az előző példámban én a szerdát – akkor ügyelj rá, hogy itt is ugyanazt a napot válaszd kezdetnek!)

Ezt a napot fogja ezentúl a hírlevélsorozat szempontjából feliratkozási időpontnak venni a rendszer a csoport eddigi tagjainál. Ehhez a naphoz időzíti a sorozatot. Tehát ha korábban beállítottad a heti egyszeri – pl. szerdánkénti – hírlevélküldést és itt is szerdát választottál kezdeti időpontnak, akkor biztos lehetsz benne, hogy az új feliratkozók mellett a régiek is szerdánként fognak kapni minden hírlevelet a sorozatból.

A sorozatot az ennyiedik tagjától kezdve indítsuk:

Megválaszthatod azt is, hogy hányadik levéllel kezdje a rendszer a sorozatot. Alapból az 1. levelet kínálja fel, de ha Te másikkal szeretnéd kezdeni, akkor csak a legördülő menüből válaszd ki az adott hírlevéltagot!

hirlevelsor14

Ha ezeket beállítottad, akkor MOST kattints a Hírlevélsorozat aktiválása adott kezdeti időponttal és sorozattagtól kezdődően gombra!

Megjelenik a „A műveletet elvégeztük.” üzenet.

Készen vagy. Aktiváltad a sorozatot a csoport eddig feliratkozott tagjainak is.

Vissza a tagok listájához gombra kattintva ismét a tagok listája lesz előtted.

hirlevelsor15Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


nyolc − kettő =