Így állíts be új hírlevélsorozatot adott csoportra

Miután eldöntötted, hogy melyik csoportodnak, mely leveleket szeretnéd összefűzni sorozattá (és azokat megírtad, vagy ha nem is töltötted fel tartalommal, de létrehoztad mindegyik levelet a Levelek menüpontban), akkor:

Bal főmenü – Hírlevélsorozatok

Itt a hírlevélsorozatokról találsz egy összefoglaló tudnivalót (Tudnivalók a hírlevélsorozat működéséről), valamint egy legördülő menüben ki tudod választani, hogy melyik csoportodra szeretnéd elkészíteni a hírlevélsorozatodat. Ha meg van, kattints a Kiválaszt gombra! Itt a tanfolyam01 csoportomat választottam.

hirlevelsor01

A hozzáadás gombra kattintva tudod a sorozatot összeállítani a levelekből.

Itt is megjelenik egy megjegyzés: A beállítások csak az újonnan feliratkozó tagokra érvényesülnek. (Hogy hogyan kell a csoportba korábban feliratkozott tagokra aktiválni a sorozatot, arról ITT olvashatsz.)

hirlevelsor02

A hozzáadás gombra való kattintás után ezt fogod látni:

hirlevelsor03

Ezen az oldalon kell beállítanod:

hirlevelsor04

Ha ezekkel készen vagy, kattints a Mentés gombra! Beállítottad az első hírlevelet a sorozatodból a csoportodra és ezt látod a rendszerben:
hirlevelsor05
Ha azonnalira állítottad az 1. levelet:
hirlevelsor07

Ha változtatni szeretnél az 1. hírlevél bármelyik beállításán, csak tégy elé egy pipát és kattints a szerkesztés gombra! Ha törölni szeretnéd ezt a levelet a sorozatból, bepipálás után kattints a törlés gombra! Ugyanígy kell eljárni bármelyik hírlevélnél a sorozatban.

Az összes többi levelet a hozzáadás gombra kattintva tudod beletenni a sorozatba.

Ekkor ismételten arra a felületre jutsz, mint a sorozat első tagjának beállításakor:

hirlevelsor06

Az időzítésnél figyelni kell, mert a rendszer MINDEN levelet a sorozatban MINDIG a feliratkozás időpontjához időzít, nem az előző levélhez!

Én pl. 3 naponta szerettem volna küldeni a leckéket, ezért a második levélnél (2. lecke) az időzítés 6 napra van beállítva, mert a feliratkozás napjához állítjuk. Így a 3. lecke meg 9 napra lesz állítva, a 4. levél 12 napra, stb.

Ha az összes levelet ilyen módon beállítottad, ilyen listát fogsz kapni:

hirlevelsor08

Erre figyelj: Ekkor még nincs a sorozat aktiválva a csoportra! Ehhez még hátra van egy lépés.

Ha beállítottad az összes levelet a sorozatba és szeretnéd ha már működne is, akkor kattints a Kezdeti időpont elmentése gombra!

A rendszer kiírja: A változtatásokat tároltuk.

Innentől kezdve a beállítás éles: Minden új feliratkozónak a csoportban a beállítottak szerint menni fognak a hírlevelek.

A kezdeti időpont azt jelenti, hogy alapesetben (ha nincs bejelölve más) a sorozat kezdeti időpontjának a rendszer a feliratkozás időpontját veszi és ehhez képest számolja a napokat.

hirlevelsor09Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


kettő + hét =