Így hozz létre új tartalmi oldalt – Külső oldalra mutató linkkel

Kétféle tartalmi oldalt tudsz létrehozni:

 

Mit kell beállítanod, ha KÜLSŐ oldalra akarod irányítani az olvasóidat?

Főmenü – Tartalmi oldalak – új oldal létrehozása

Így a „Tartalmi oldal szerkesztése” oldalra jutsz.

Nevezd el a tartalmi oldaladat „Az oldal elnevezése:” szövegdobozban. Az elnevezés csak belső használatra való, a tartalmi oldalad elnevezése nem fog megjelenni az oldalon. pl. Próba01

Add meg, hogy mi legyen a link szövege, amit a leveledbe fogsz illeszteni és amire kattintani fognak az olvasók, hogy a weboldaladra jussanak!

Írd be „a link alapértelmezett szövege:” szövegdobozba! pl. IDE KATTINTS! (ez fog bekerülni a leveledbe, amikor beszúrod a tartalmi oldal linkjét, de ezt át is írhatod a levélben)

Jelöld be a „Külső oldalra mutató link” lehetőséget!

URL: Írd be annak az oldalnak az URL címét, ahova szeretnéd átirányítani az olvasókat! Ez lesz a Tartalmi oldal URL-je. Ide az oldal szabványos URL címe fog kelleni.

FONTOS: az URL címet a protokollal együtt kell megadni, tehát így pl: https://estimese.hu

Alul a Mentés gombra kattintva mentjük a szerverre. (Ha szeretnéd, előtte itt tudod beállítani, hogy milyen események történjenek a kattintóval. pl. kapjon egy levelet kattintáskor, másoljuk át egy másik csoportba, változzon meg egy adata kattintásra, stb.)

Ha valaki rákattint az e-mailben levő átkattintási linkre, akkor egyből az URL-ben megadott címed fogja látni. A valóságban ez egy ListaMesterre mutató link lesz, ami tartalmaz egy azonnali átirányítást a megadott URL-re, miközben regisztrálja az átkattintást. (+ végbe mennek azok az események, amiket beállítottál)

+ lehetőség profiknak:

Az URL-ben két speciális változó is lehet, a [name] és az [email]. Ezeket használva átkattintáskor a kattintó neve, illetve e-mail címe helyettesítődik be utf8 karakter kódolású URL kódolt alakban. Ilyen módon paramétereket adhatunk át az átirányítási oldalnak. Pl

https://estimese.hu/JancsikaEsJuliska.php?olvasoNeve=[name]&olvasoEmailCime=[email].

Megjegyzés: php-ben az ilyen változókat a htmlspecialchars(urldecode($_GET[“olvasoNeve”])) hívással lehet dekódolni.

Megteheted, hogy kérdőívet készítesz a ListaMesterben és ezt elhelyezed ezen az oldalon. Ekkor tégy egy pipát az „Az oldal tartalmaz ListaMesteres kérdőívet is, továbbítsuk neki a személyazonosságot” szöveg elé! Ez azért kell, hogy a kitöltőt azonosítani tudja a rendszer. Figyelembe kell venni viszont, hogy ha az átkattintó nem tölti ki rögtön a kattintása után a kérdőívet az oldaladon, hanem még elbóklászik, majd visszatér egy fél óra múlva, akkor már a rendszer „nem fog emlékezni rá”, hogy ki kattintott a hírlevélben és nem tudja már a kérdőív kitöltőjét hozzákapcsolni az olvasódhoz. Ekkor ő kitöltés után egy hibaüzenetet kap.

 Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


20 − három =