Így készíts olyan kiválasztó szűrőt, ami a feliratkozáskor megadott választható válaszra (szóra) szűr

Itt a következő szűrők beállításával foglalkozunk: (mindegyik a feliratkozáskor megadott választható válasszal van kapcsolatban)

4.1 Feliratkozáskor egy bizonyos választható választ adott

Ennek a szűrőnek az elkészítését írtuk le az előző, a 3. Így készíts új kiválasztó szűrőt: (általános leírás)” menüpontban.

4.2 Feliratkozáskor nem egy bizonyos választható választ adott

A Csoporttag kiválasztó szűrők oldaladon új szűrő készítéséhez kattints az „új szűrő létrehozása” linkre!

Az Új csoporttag kiválasztó szűrő létrehozása oldalra jutsz.

A legördülő listából válaszd ki a „feliratkozáskor nem egy bizonyos választható választ adott” szűrőt!

Válaszd ki, hogy melyik csoportodon szeretnéd alkalmazni ezt a szűrőt! „Ebből a csoportból” (a példában: hírlevélre feliratkozók)

Kattints a Szűrő létrehozása gombra!

kivalasztoszuro05

A Csoporttag kiválasztó szűrő szerkesztése oldalra jutsz.

Ebben a bemutatott példában a hírlevélre feliratkozók csoportból szeretnénk kiválasztani azokat, akiket nem érdekel a személyes tanácsadás szolgáltatásunk, hanem ezenkívül bármi más, online formát választottak.

  1. Adj nevet a szűrőnek! (a példában: nem személyes tanácsadás)
  2. A rendszer itt kiírja a korábban beállított paramétereket:
    A csoport, amin a szűrő működik: hírlevélre feliratkozókKiválaszt mindenkit, aki feliratkozáskor nem egy bizonyos választható választ adott
  3. A legördülő listából válaszd ki azt a kérdést, amelyikre a feliratkozó űrlapon adott konkrét válaszokat szeretnéd szűrni! „A kérdés:” (a példában: „A tanfolyamok milyen típusát részesíted előnyben?”, mert ugye az erre adott válaszok közül vagyunk kíváncsiak mindenre, ami NEM személyes tanácsadás)
  4. A legördülő listából válaszd ki azt a választ, amelyikre szeretnél szűrni! „A válasz:” (a példában: „személyes tanácsadás”)
  5. Kattints a Változtatások mentése gombra! Visszajutsz a Csoporttag kiválasztó szűrők oldalra, ahol látni fogod a listában a kiválasztó szűrődet.

Ha meggondoltad Magad, kattints a Mégse gombra! Visszajutsz a Csoporttag kiválasztó szűrők oldalra.

kivalasztoszuro06

A szűrő elkészült. A hírlevelek csoportodban a tagok listájában ha alkalmazod, akkor kiválaszt mindenkit, aki a „A tanfolyamok milyen típusát részesíted előnyben?” kérdésre a „személyes tanácsadás” választ nem jelölte be, hanem bármi mást jelölt.

Így ha levelet küldenél ennek a csoportnak arról, hogy egy online webináriumnak módosul az időpontja, ezt a szűrőt alkalmazva a levél kiküldésénél biztos lehetsz benne, hogy azoknak fogja kiküldeni a rendszer a levelet, akik nem jelölték meg a „személyes tanácsadás” lehetőséget. (Tehát az online lehetőségeket választották. Persze ez csak akkor működik jól, ha nem engeded a feliratkozó űrlapon, hogy több válaszlehetőséget is válasszanak.)

kivalasztoszuro07Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


kilenc − öt =