Nemek listája keresztnév alapján

Holnap március 8. Egy héttel ezelőtt kérdezte tőlünk egyik ügyfelünk, hogy mi a teendő akkor, ha ő Nőnapra szeretne egy kedvezménnyel kedveskedni a női olvasóinak, de nem kérte be a feliratkozóktól a nemüket és utólag sem írta be … most vannak több mint tízezren a listáján.

„Timi, mond, hogy tudsz varázsolni ebből egy női listát!”- kérte.

Nos, egyedül nekem sem ment volna, kellett hozzá néhány órás fejlesztői munka, amit itt is köszönök a fejlesztő kollégának, aki a hétvégéjét áldozta rá.

Ha Te is ültél már fejet vakarva egy többezres lista felett, és gondolkodtál rajta, hogyan lesz ebből női és férfi lista, akkor itt a megoldás, ami másodpercek alatt rendet tesz:

Keresztnevek alapján kitalálja a rendszer a feliratkozóid nemét. Természetesen ez nem lehet tökéletes, mert a fantázianevekkel, ilyen-olyan becenevekkel, ritka külföldi nevekkel feliratkozott olvasókkal nem tud mit kezdeni az algoritmus, de ezeket beírhatod utólag a listába kézzel.

Csoporttagok – Nemek kitalálása keresztnévből 

Ha erre kattintasz, akkor a rendszer megkérdezi Tőled, hogy melyik csoportodat vizsgálja meg, mi az elsődleges és mi a másodlagos név mező, ahol keresnie kell a neveket. Erre azért van szükség, mert a név mellett lehet még olyan adatmeződ is, hogy pl. „hogyan szólíthatlak”. Valamint azt is meg kell adnod, hogy hogyan nevezze el azt az adatmezőt, amibe be fogja írni a nemeket.

Feliratkozók nemének kitalálása keresztnévből a ListaMesterben

Feliratkozók nemének kitalálása keresztnévből a ListaMesterben

Miután a legördülő menükből kiválasztottad, amit szeretnél, és megadtad az új adatmező nevét (A létrehozandó új adatmező neve), kattints a Nemek kitalálása gombra!

A rendszer kiírja: a műveletet elvégeztük.

FIGYELEM: a csoporttagok listájában nem jelenik meg automatikusan az új „nem” oszlop! Kérned kell:

Ha szeretnéd, hogy a tagok táblázatában is megjelenjen ez az új információ, akkor be kell jelölnöd, hogy mutassuk a tagok táblázatában: Csoportjaim – kiválasztod a csoportot – szerkesztés – adatmezők – pipáld be a „nem” elnevezésű új mezőt – válaszd a szerkesztést – pipáld be, hogy mutassuk a tagok táblázatában – kattints a mentésre!

Ezek után ha megnézed a csoport tagjainak a listáját, akkor ott lesz a listában az új „nem” adatmező is. Mindenki adatsorában megjelenik, hogy „nő” vagy „férfi”. Ellenőrizd le! Ha a rendszer nem tudott mit kezdeni a névvel, mert pl. kitalált becenév volt, akkor üresen hagyja a „nem” mezőt mellette. Ha akarod, itt megtippelheted a feliratkozó nemét.

Ok. De hogy lesz ebből hírlevél csak a női olvasóknak?

Szűrővel.

Egyszerűen készítened kell egy szűrőt a csoportra, ami megnézi, hogy a „nem” adatmezőben a tagnál szerepel-e a „nő” kifejezés, vagy nem. Ez kb. 2 perc annak, aki még nem gyakorlott.

Részletes leírását a szűrő elkészítésének ITT TALÁLOD!

szuro_nemre_noi_listamester

Ha a szűrő elkészült, próbáld ki! A csoport tagjainak a listájánál a Kiválasztás menürészben a Kiválasztás szűrő segítségével funkciónál a legördülő menüből válaszd ki az előbb elkészített szűrőt! Kattints a kijelöl gombra! A rendszer az összes női feliratkozót bejelöli egy pipával. (kijelölés törlése gomb pedig ezt a kijelölést eltünteti)

Írd meg a hírlevelet a női olvasóidnak!

Időzítsd be a levélküldést az elkészített szűrővel arra az időpontra, amire akarod! A levélküldést az egész csoportra állítod be, csak egy szűrőt teszel rá, ami alapján a ListaMester sorban megvizsgálja, hogy az egyes feliratkozóknak kell-e levelet kiküldenie, vagy nem.

Készen vagy. Reggel még nem tudtad, hogyan fogod több tízezer nőnek eljuttatni az ajánlatodat. Most pedig a blogbejegyzés elolvasása és az ajánlott lépések megtétele után, kb. 20 perc alatt készen is vagy. (Pontosítunk: A levélírást nem számoltuk bele.)

ListaMesterben időzített levél beállítása szűrővel - női jelentkezőknek küldjük csak

ListaMesterben időzített levél beállítása szűrővel – női jelentkezőknek küldjük csak

 

 Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


nyolc − 4 =